Goede seks? Ruim je huis op!

Een grote, blijvende bron van ergernis bij veel vrouwen: ’s avonds thuiskomen, het hele huis is een zooi, en hij zit gewoon tv te kijken! Hoe kun je midden in de troep nou doodleuk iets voor jezelf doen? Zie je die zooi dan niet? Nou nee, waarschijnlijk niet.

Mannen kunnen dat nu eenmaal, focussen op één ding, en de rest vergeten. Dat brengt vaak veel goeds, in het werk bijvoorbeeld, of in sport. Daar is het vaak noodzakelijk om te focussen en de rest te vergeten.

Bij vrouwen werkt het vaak anders: geen focus maar een brede scoop. Alles zien, dus ook alle troep. Ook dat is een kwaliteit! Het geeft een brede blik, je vergeet niet gauw belangrijke details.

Tot zo ver niks nieuws voor de meeste mensen…

Wat heeft dit nu met seks te maken?

Op twee manieren heeft dit verschil tussen mannen en vrouwen invloed op je seksleven:

Voor mannen heeft troep in huis nauwelijks verbinding met andere deelgebieden van het leven. Het staat voor hen los van bijvoorbeeld romantiek, rust in je hoofd maar ook seks, of de ruzie van gisteravond. Mannen scheiden die dingen van elkaar, en kunnen oprecht verbaasd zijn wanneer hun vrouw die zaken wel met elkaar verbinden. Zij zien in het opruimen van de zooi niet direct een boodschap van liefde voor hun partner. Voor vrouwen ligt dit anders. Zij tellen allerlei signalen bij elkaar op: een blik, even meeleven, echte aandacht, zorg (bijvoorbeeld in de vorm van een opgeruimd huis), echte rust. En al die signalen vertellen hun iets over de kwaliteit van de relatie. Daarnaast: als al die rommel daar ligt, doet dat een appèl op haar verantwoordelijkheidsgevoel, de prikkel ‘opruimen’ komt dan echt vóór ‘intimiteit en seks’. Dus daarom deze twee tips:

1. Mannen, letterlijk je huis opruimen laat zien dat je oog hebt voor de haar. Dat je weet dat zij het fijn vindt om in een opgeruimd huis thuis te komen, dat je voor haar zorgt. Dit komt de relatie ten goede, en een goede relatie is belangrijk voor goede seks.

2. Daarnaast heb je in je relatie ook een ‘emotionele huishouding’, er gebeuren nu eenmaal dingen tussen jullie waarmee je elkaar kwetst, tekort doet of vergeet. En dat levert ’troep’ op in je relatie. Mannen zijn prima in staat om die troep los te zien van de seks samen, maar voor veel vrouwen werkt dit nu eenmaal niet zo. Dus als je die troep maar laat, en niet samen opruimt, ontstaat er weinig ruimte voor intimiteit en seks.

Ook al lijken het kleine dingen: een vervelende opmerking, een vergeten afspraak, de hele dag thuis zijn zonder even een was te draaien, het zijn kleine rommeldingetjes in je relatie, en ze moeten opgeruimd voor er ruimte is voor ontspanning en intimiteit tussen jullie.

Regelmatig checken of je nog Maatjes bent in huis, zorgt er dus voor dat je ook Minnaars bent!

Laat een reactie achter