Kies ik voor mijzelf of voor de relatie? Mijn Matthäus Passion dillemma.

Kies ik voor mijzelf of voor de relatie?

Wij hadden kaartjes voor The Matteüs Passion. Hij en ik. Hij wilde heel graag. Het leek mij vooral mooi en bijzonder om eens te zien (en horen vooral)! ❤️

En toen vond ik het niet zo mooi en hij wel. Pffff… want daar had ik opeens het dilemma te pakken dat in ons allemaal 24/7 aanwezig is… Kies ik voor mijn eigen behoefte en autonome verlangen (in de pauze lekker naar huis…) of voor de verbinding met mijn partner die het leuk en fijn vond om er samen met mij te zijn (en blijven zitten dus…)😬

“Make yourself a priority” Dat is natuurlijk mooi gezegd maar ik voel soms echt prioriteit in allebei! Én mijn eigen behoefte volgen én gaan voor dat verbindingslijntje met mijn partner!

Allebei op ‘t zelfde moment vervullen is vaak niet mogelijk. De balans zit ‘m in echt een bewuste keuze maken welke van de behoeftes (autonomie of verbinding) ik op ga offeren.

Ik koos vandaag voor mijn eigen autonome behoefte, maar niet zonder dat in volledigheid te delen met mijn partner. Ik sprak uit wat ik graag wilde, maar dat ik t ook lastig vond omdat hij t zo leuk vond. Dat ik in de knel zat met die 2 dingen. We spraken er kort over en hij zei; “Ik vind ‘t jammer als je gaat, maar ook fijn als je doet wat je zelf nu nodig hebt. Dus ik ging. Jas aan, de kerk uit, en nu lekker op de bank. Wachten tot hij terug is en we samen de avond in gaan. 😊

En voor wie denkt… “Dat ziet er makkelijk uit…” Dat is heus niet altijd zo, het is een lastig dilemma waar we allemaal de hele dag mee te maken krijgen. “Hoe doe ik mezelf recht zonder de ander tekort te doen en hoe doe ik de ander recht zonder mezelf te kort te doen?” Als jij nog een beetje hulp nodig hebt om te leren omgaan met dit dilemma ben je bij ons ook van harte welkom!