Drie relatiegeheimen ontrafeld!

Leer in drie avonden op een andere manier kijken naar je relatie! (her-)ontdek drie relatiegeheimen en verdiep je relatie!

Ooit werd je verliefd op elkaar, leerde je elkaar kennen, besloot je verder met elkaar te willen. Je ging samen wonen, trouwen, en je raakt gewend aan elkaar; soms lekker vertrouwd, soms een beetje saai of irritant.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je gekozen hebt voor die ander? Of wat het nut en doel eigenlijk is van een relatie? Waarom sommige dingen maar niet veranderen (bij de ander natuurlijk…), en waarom je de ene periode heel gelukkig en tevreden bent met elkaar, en een andere periode het even niet meer ziet zitten, en je van conflict naar conflict lijkt te gaan?

In drie interactieve lezingen neem ik je op een ontspannen en humoristische manier mee in een andere kijk op je relatie en op elkaar. Drie avonden kom je samen luisteren, en praat je met z’n tweeen door over je relatie.

 

Avond 1: Het patroon van uitbesteding

“Ik ben altijd zo optimistisch, maar hoe positief ik ook ben, zij wordt steeds pessimistischer en negatiever.” “Hij is altijd maar bezig met nieuwe auto’s en spullen, hij spiegelt het altijd zo mooi voor. Ik voel dan telkens dat ik hem moet afremmen. “ “Als ik eens boos ben, wordt zij veel bozer, waardoor ik dan om de lieve vrede maar inbind en de eerste stap zet om het goed te maken. Maar dan is er voor mijn boosheid geen plek meer. “ Deze uitspraken komen vaak voort uit een ‘patroon van uitbesteding’. Door telkens maar optimistisch te zijn, nodig je de ander uit om pessimistisch te zijn, door alle voordelen van de nieuwe auto op te noemen, nodig je de ander uit allen nadeel van de auto op te noemen. Het gevolg van uitbesteding is dat je polariseert en steeds meer afstand ervaart. De verbondenheid lijkt dan weg. Hoe kun je elkaar dan weer vinden?

Avond 2: De cyclus van conflicten

“Eens in de zoveel tijd hebben we flink ruzie. Vaak gaan die ruzies om dezelfde onzinnige dingen, en verlopen ze op precies dezelfde manier. Daarna is de kou uit de lucht, en gaat het weer een tijd goed.” Conflicten kunnen nuttig zijn. Ze kunnen verdieping aanbrengen in de relatie. In feite is dat ook de functie van conflicten; datgene wat scheef zit in de relatie weer rechtmaken. Vanuit conflicten kun je doorgroeien, samen maar ook individueel. Soms stagneert echter de groei en verstarren de conflicten. Hoe kom je dan weer verder?

Avond 3: Waarom sorry vaak niet werkt

“Dan zeg ik sorry, en ik meen het ook, en toch blijft ze boos”. De realiteit van dit leven is dat we elkaar regelmatig kwetsen. Sterker nog: degenen die we liefhebben, kunnen ons nog het meest pijn doen. Wanneer de pijn er eenmaal is, kan de ander sorry zeggen, of om vergeving vragen, maar dit lijkt soms niks te veranderen aan de pijn. Hoe komt dit? En als sorry dan niet werkt, wat dan wel?

Kosten: 15 euro per stel per avond.