Raak vrij van je seksverslaving!

Seksverslaving is een onderschat probleem waar zowel mannen als vrouwen onder kunnen lijden. Een seksverslaving is een erkende verslaving waar je niet eenvoudig vanaf kunt komen.

Wat is seksverslaving?

Je hebt een grote en onweerstaanbare drang naar seksuele activiteiten. Helaas ervaar je echter nooit de bevrediging waar je naar op zoek bent. Je zoektocht naar bevrediging gaat verder en kan steeds extremere vormen gaan aannemen.

Je leven wordt beheerst door fantasieën en seksuele activiteiten. Je verzamelt beelden om over te kunnen fantaseren, je bedenkt nieuwe zoektermen voor het internet, je rijdt even onnodig om via die ene buurt… Kortom: je leven wordt feitelijk beheerst door je verslaving. Pogingen om te stoppen zijn tot nu toe mislukt.

Je hebt een gezin of een relatie waarmee je gelukkig bent. Je hebt een leuke baan of goede kansen om iets te bereiken in het leven. Toch val je steeds weer terug in dat patroon dat je op een bepaald moment zelfs verafschuwt. Je hebt na iedere activiteit meer spijt en je draagt een enorme last van geheim en schaamte met je mee.

Het is duidelijk dat dit een lastige verslaving is waar je niet zomaar zelfstandig afkomt. Een doelgerichte behandeling vergroot de kans om deze verslaving achter je te laten en te voorkomen dat ongewenste gedragingen er in de toekomst toch weer insluipen.

Oorzaken

Het verlangen naar seks is een normaal verlangen. Er is sprake van een verslaving wanneer seks een oplossing is voor niet-seksuele problemen. Je zoekt bijvoorbeeld troost omdat je je alleen of eenzaam voelt. Dit patroon is vaak al oud, ontstaan in de vroege puberteit. Vaak is er sprake geweest van pesten, of een moeilijke thuissituatie. Ook onzekerheid of seksueel misbruik door anderen kunnen oorzaken zijn van een seksverslaving.

Hulp bij seksverslaving

Wil je de last van je afwerpen en niet meer afhankelijk zijn van de ziekelijke drang naar bevrediging? Al veel mensen voor je hebben de behandeling tegen seksverslaving succesvol doorlopen. Hopelijk ben jij de volgende.

Aarzel niet en neem direct contact met mij op voor een intakegesprek.