Intensieve Relatietherapie

Intensieve relatietherapie is bedoeld voor stellen die nog een laatste poging willen wagen om hun relatie te redden. Als negatieve patronen vastgeroest lijken, vaak een proces van jaren, is ‘gewone’ relatietherapie met een frequentie van één gesprek in de 2 of 3 weken vaak niet genoeg. Daarom kun je bij Relatiewerkplaats terecht voor een ‘relatiedriedaagse’.

Wat kun je verwachten?

  • Twee keer per dag intensieve gesprekken, waarbij jullie allebei aanwezig zijn.
  • Tussendoor krijgen jullie samen en apart van elkaar opdrachten.
  • Als het nodig is, is er ruimte voor individuele gesprekken.

Door deze vorm van intensieve therapie is het mogelijk om voorbij het dieptepunt te komen: de destructieve vicieuze cirkel wordt doorbroken. Dit is het begin van verandering. Na de relatiedriedaagse volgen – als het nodig is – gesprekken om de ingezette verandering te versterken en vast te houden.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de relatiedriedaagse vindt een uitgebreid intakegesprek plaats, waarin we de problemen samen globaal in kaart brengen. Het belangrijkste is echter het kennismaken en een ‘klik-evaluatie’ aan het eind van dit gesprek. Een klik tussen jullie en mij als therapeut is essentieel voor het slagen van deze driedaagse.

Praktische informatie

Tijdens de driedaagse houden we ongeveer 6 intensieve sessies van 2 uur. Tussendoor krijg je reflectie- of verwerkingsopdrachten mee om individueel of samen mee aan het werk te gaan. Er blijft genoeg tijd over om lekker te eten, uit te waaien bij de IJssel, te shoppen of op een terrasje wat te drinken in de historische binnenstad van Deventer.

De sessies vinden plaats in de praktijk in Schalkhaar. Die ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Deventer. Fietsen meenemen of een OV fiets is dus een aanrader. Voor de praktijk hebben wij gratis parkeerruimte. Ook kun je de auto aan de overkant van de IJssel op de Worp gratis parkeren.

Overnachting

Er zijn verschillende hotels in Deventer. Het is de bedoeling dat je je verblijf zelf boekt. Sommige stellen vinden het fijn om apart te slapen, anderen juist weer niet. Denk hier van te voren goed over na, wat voor jullie het beste voelt.

Na de driedaagse…

Na een aantal weken plannen we een follow-up gesprek over de resultaten van het therapietraject. Dan kijken we of er wellicht meer hulp nodig is (dit kan eventueel ook via Zoom).

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal en de duur van de gesprekken. Gemiddeld ga ik uit van 6 gesprekken van 2 uur. De prijs varieert tussen de € 600 en € 1200, exclusief de verblijfskosten. Deze gesprekken bestaan uit relatiegesprekken en individuele gesprekken.

In de praktijk maak ik altijd een traject op maat, dit kan een gesprek meer of minder zijn.

Wil je meer weten over deze vorm van intensieve therapie? Bel of mail dan even!