Over ons
Wietze van der Laan
Wietze is opgeleid tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut. Van 2007 tot 2013 werkte hij bij stichting de Driehoek, maatschappelijk werk. Daar werkte hij voornamelijk met mannen met een seksverslaving en hun partners. In 2009 is hij begonnen met de Relatiewerkplaats. Daar werkt hij met stellen en individuen om het contact met zichzelf en hun partner te herstellen.
Naast zijn werk als therapeut, geeft hij ook supervisie aan professionals in de hulpverlening en onderwijs. Bij het Kempler Instituut Nederland leidt hij therapeuten en supervisoren op. Wietze vindt het inspirerend om mee te helpen nieuwe professionals op te leiden, zodat ze evenwichtig en met voldoende zelfkennis aan hun vak te beginnen.
Voordat Wietze als therapeut begon, heeft hij na een opleiding aan het conservatorium een aantal jaar als muziek- en dramadocent gewerkt aan verschillende middelbare scholen. Vanuit deze achtergrond heeft hij geleerd creatief in te spelen op wie hij voor zich heeft. Zijn stijl van werken is persoonlijk, to-the-point, actief, confronterend en met de nodige humor. Cliënten zeggen:
"Ik vond het best heftig aan het begin, je spaart me niet. Maar juist omdat je benoemt wat je ziet, (ver-)oordeel je niet."
Wietze is getrouwd met Karin en vader van vier kinderen. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek.
Wietze is gespecialiseerd in de aanpak van seksuele problemen en relatieproblemen. De afgelopen jaren heeft hij zijn expertise uitgebreid naar werkgerelateerde problemen en burn-outklachten.
Marielle Vos
Marielle is eveneens opgeleid tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut. Van 2008 tot 2017 werkte zij als gezinsbehandelaar bij Pactum Jeugd & Opvoedhulp. Zij werkte daar met complexe gezinsvraagstukken op het gebied van opvoeden en echtsscheidingsproblematiek. Op dit moment is zij werkzaam als Jeugdconsulent bij een Gelderse Gemeente.
Daarnaast is Marielle als incompany trainer verbonden aan het Kempler Instituut. Zij geeft trainingen over systemisch werken met gezinnen. Zij doet dat met veel plezier en geniet van het overdragen van kennis aan enthousiaste hulpverleners.
Voordat Marielle als therapeut begon heeft zij werkervaring opgedaan binnen diverse vormen van (jeugd) hulpverlening. Hierdoor heeft zij geleerd goed af te stemmen tussen zichzelf en de ander. Zij werkt vanuit betrokkenheid met haar cliënten. Ze houdt ervan om eerlijk en duidelijk te zijn en vindt humor een prettige aanvulling in haar gesprekken.
Marielle heeft 2 kinderen die zij in co-ouderschap opvoedt en een relatie met Cor. In haar vrije tijd staat ze langs het voetbalveld of geeft ze retro items een nieuwe bestemming.
Marielle is gespecialiseerd in relatie en gezinsgesprekken. Zij heeft expertise opgedaan in ouderparen die hun relatie met elkaar goed en zorgvuldig willen afhechten om ruimte te creëren voor gezond ouderschap.
Karin van der Laan
Karin is opgeleid tot Integratief coach en Integratief therapeut. Zij richt zich binnen de Relatiewerkplaats op de individuele klanten, waarbij aandacht is voor de relatie met jezelf, om daar vanuit de relatie met anderen aan te kunnen gaan.
Er kunnen periodes in je leven zijn waarin je de verbinding met jezelf en/of anderen kwijt bent, geen grip meer ervaart op je leven, je vaste grond onder je voeten kwijt bent. Karin helpt je te werken aan de relatie met jezelf, zodat je kunt zijn wie jij bent in relatie tot anderen.
Karin werkte 20 jaar als verloskundige. Een mooi en intensief beroep: life-events -zoals moeder/ vader worden- brengen veel teweeg, soms komen oude pijn of trauma’s omhoog. Haar ervaring in het begeleiden van deze existentiële processen vormt de basis voor haar manier van werken met jou: betrokken, nabij, rustig en geduldig.
Karin is gespecialiseerd in vraagstukken en problemen rondom zwangerschap, angst voor de bevalling, transitie naar ouderschap en trauma’s rondom zwangerschap en geboorte. Daarnaast kan zij je helpen bij hulpvragen als leren omgaan met emoties als angst, verdriet en boosheid, opkomen voor eigen behoeften en stellen van grenzen, omgaan met perfectionisme, controledrang etc. Bij de behandeling van trauma maakt zij onder andere gebruik van EMDR en Brainspotting.
Karin is getrouwd met Wietze en moeder van 4 kinderen. Ze laadt op van wandelen in de natuur en goede gesprekken met vrienden.
Thijs groot Wassink
Thijs groot Wassink is opgeleid tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut. Bij de Relatiewerkplaats werkt Thijs met stellen én individuen.
Sinds 2019 is Thijs als studie coach verbonden aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag waar hij met jongvolwassenen werkt op de scheidslijn van artistiek creëeren en persoonlijk functioneren. Daarnaast werkt Thijs als team coach en facilitator met groepen (onderwijs)professionals waar hij op een speelse manier het spannende gesprek opzoekt. Ook hier werkt hij met elementen van de Gestalt therapie en het systemisch werken Thijs leeft op wanneer er iets op het spel staat omdat hij voelt dat dat is waar hij van toegevoegde waarde kan zijn.
Voordat Thijs zich omschoolde tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut is hij ruim tien jaar werkzaam geweest in de kunstwereld. Vanuit zijn toenmalige woonplaats Londen werkte hij aan publicaties, tentoonstellingen en in opdracht voor onder andere de Volkskrant en The Guardian. In zijn vrije tijd geniet Thijs van tekenen, het sporadisch sleutelen aan auto's, is hij een obsessief lezer over alle onderwerpen die hem op dat moment interesseren. Tijdens zijn studie aan het Kempler instituut is Thijs samen met Sonja een podcast begonnen over relatie- en gestalt therapie. De aflevering van de eerste drie seizoenen (en meer) kun je hier terugluisteren. En soms zit hij uitgeput op de bank. Dat kan ook voorkomen.
Thijs is getrouwd met Ariesta en vader van een tweeling van negen.
Lian Molema
Lian Molema is opgeleid tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut. Bij de Relatiewerkplaats werkt Lian met stellen en individuen.
Lian is haar werkzame leven begonnen als ambulant begeleider binnen de psychiatrie. Sinds 2017 tot 2022 was Lian werkzaam als schoolmaatschappelijk werker binnen een welzijnsorganisatie in de gemeente de Wolden (Drenthe). Hier heeft zij veel met kinderen en hun ouders en complete gezinssystemen gewerkt. Zij heeft hier veel gewerkt met opvoedvraagstukken waarbij er vaak ongewenst gedrag bij het kind gezien werd, maar waar de oplossing vaak bij de interactie van de ouders zat. Ook heeft Lian daarnaast veel gewerkt met stellen in scheiding en dan vooral daar waar kinderen bij betrokken waren.
In 2022 tot heden is Lian aan de slag gegaan als betrokken teamleider van het team maatschappelijk werkers binnen deze organisatie met oprechte aandacht voor de mensen in het team. Hier begeleidt zij binnen de werkbegeleiding de maatschappelijk werkers in het o.a. systemisch werken. Wat Lian vaak van cliënten en collega’s te horen krijgt is dat zij zich écht gezien en gehoord voelen. Dat is voor haar belangrijk, want dat is vaak één van de dingen waarop het soms mis gaat in relaties of in iemands leven en dit is de basis die iedereen zo hard nodig heeft. Verder is Lian rustig aanwezig, nuchter en houdt zij ook van gezelligheid en humor in de gesprekken.
In haar vrije tijd houdt Lian van een lekker potje tennis, een rondje hardlopen en probeert zij met basgitaarles basgitaar te leren spelen, al schiet het thuis oefenen er vaak bij in met alle gezinsdrukte. Lian heeft een relatie met Martijn en samen hebben zij drie kinderen in de leeftijd van 7, 5 en 3. Met z’n allen genieten ze van wandelen in het bos met de hond.