Relatietherapie

Als een man en een vrouw trouwen, hebben ze allebei hoop op de toekomst. Hij hoopt dat zij altijd dezelfde zal blijven. Zij hoopt dat hij zal veranderen. Beiden komen bedrogen uit.

Waarom relatietherapie?

Partners zijn maar al te vaak geneigd om de ander verantwoordelijk te maken voor hun eigen geluk. Als hij zich niet gelukkig voelt, geeft hij vrij gemakkelijk de schuld aan haar en trekt zich teleurgesteld terug. Zij gaat het gevecht aan met hem om hem te veranderen en wordt bitter en verwijtend, of andersom. Relatietherapie kan helpen!

Het is hard werken om dit soort relatiepatronen te veranderen. Het vraagt dat je gaat kijken naar jezelf, je eigen aandeel in de relatie, je eigen aandeel in de problemen maar ook naar je eigen mogelijkheden om te veranderen.

Daarom de Relatiewerkplaats, een plek waar je wordt uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan om een betere man of vrouw voor je partner te worden. Een plek om nieuwe ervaringen op te doen en beter te leren communiceren. Communiceren over je wensen, behoeften en je liefde voor de ander! Dé plek in Deventer voor relatietherapie.

Ik ben echt dichter bij mezelf en wij bij elkaar gekomen. Ik begrijp meer van hoe ik denk, voel en doe en wij weten dat nu ook beter van de ander.

Als het bijna over is…..

Soms zijn de verhoudingen binnen je huwelijk zo verstoord, en de manier waarop je met elkaar omgaat zo negatief en destructief, dat je bijna geen andere uitweg ziet dan van elkaar te scheiden. Dan zijn er drie goede redenen om toch nog een laatste poging te wagen je huwelijk te redden:

  • Jullie hebben kinderen. Voor kinderen is een echtscheiding ronduit zwaar en ontwrichtend.
  • Er is grote kans dat je na je scheiding in een eventuele nieuwe relatie in dezelfde patronen terechtkomt. Je neemt jezelf mee.
  • Een echtscheiding is een grote financiële aderlating.
  • Daarvoor bestaat de mogelijkheid van intensieve relatietherapie, een relatiedriedaagse.
  • Al heel wat huwelijken zijn op het nippertje gered door een intensieve relatietherapie als laatste stap voor een echtscheiding.

Aarzel niet en neem contact met mij op, zodat ik kan vertellen wat ik voor jullie kan betekenen!