Relatietherapie

Waarom relatietherapie?

Partners zijn maar al te vaak geneigd om de ander verantwoordelijk te maken voor hun eigen geluk. Als hij zich niet gelukkig voelt, geeft hij vrij gemakkelijk de schuld aan haar en trekt zich teleurgesteld terug. Zij gaat het gevecht aan met hem om hem te veranderen en wordt bitter en verwijtend, of andersom. Relatietherapie kan helpen!

Het is hard werken om dit soort relatiepatronen te veranderen. Het vraagt dat je gaat kijken naar jezelf, je eigen aandeel in de relatie, je eigen aandeel in de problemen maar ook naar je eigen mogelijkheden om te veranderen.

Daarom de Relatiewerkplaats, een plek waar je wordt uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan om een betere man of vrouw voor je partner te worden. Een plek om nieuwe ervaringen op te doen en beter te leren communiceren. Communiceren over je wensen, behoeften en je liefde voor de ander! Relatiewerkplaats, dé plek in Deventer voor relatietherapie.

Soms blijkt na een aantal sessies relatietherapie dat het nuttig is om een individuele sessie in te plannen. Dit kan een frisse kijk geven en de relatiedynamiek verder helpen.

Intensieve relatietherapie

Soms zijn de verhoudingen binnen je relatie of huwelijk zo verstoord en de manier waarop je met elkaar omgaat zo negatief en destructief, dat je bijna geen andere uitweg ziet dan van elkaar te scheiden. Intensieve relatietherapie kan dan een uitkomst bieden. In drie opeenvolgende dagen kijken één of twee therapeuten met jullie mee naar de patronen waar jullie in verzeild zijn geraakt. Door hier in een korte tijd veel aandacht aan te besteden kunnen er grotere stappen gemaakt worden, en kunnen hardnekkige patronen toch losgeweekt worden. Dit kan het begin zijn van elkaar weer vinden.

Goed afhechten

Ook wanneer besloten is dat jullie uit elkaar gaan kan relatietherapie van betekenis zijn. Zeker wanneer jullie kinderen hebben, blijven jullie altijd verbonden als ouders en is een goede communicatie in het belang van de kinderen. Daarnaast is er grote kans dat wanneer je een nieuwe relatie met iemand anders aangaat je in dezelfde patronen terechtkomt. Je neemt jezelf altijd mee.

Mocht je meer willen weten, bel of stuur ons een berichtje zodat we kunnen kijken wat voor jullie situatie de beste mogelijkheid is.