Visie en werkwijze

Mijn visie

Ik ben een ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut met een praktijk in Deventer. Ik bekijk de problemen binnen een brede sociale context. Er is een wisselwerking tussen jou en je omgeving. De manier waarop je met jezelf omgaat in relatie tot je omgeving speelt een belangrijke rol in de gesprekken. Tegelijk maken we gebruik van jouw en mijn ervaringen. Dat betekent dat ik samen met jou niet alleen op zoek ga naar de oorzaak van het probleem, maar ook naar manieren zoek om je te leren ervaren wat je kunt doen om het probleem aan te pakken. Gestalttherapie richt zich op het contact dat je maakt met jezelf en je omgeving.

Mensen die een belangrijke rol in jouw leven hebben, kunnen je daar bij helpen. Relaties zijn hulptroepen, die je kunt inzetten bij het overwinnen van problemen.

“We leven weer mét elkaar in plaats van naast elkaar. We zijn weer oprecht gelukkig samen.”

Mijn werkwijze

Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaken, maar we gaan ook meteen aan de slag. Ik breng de klachten en problemen in kaart en we kijken naar jouw kracht en mogelijkheden om te veranderen.

De gesprekken zijn gericht op het krijgen van nieuwe ervaringen. We pakken ingesleten patronen aan. Aan de hand van praktische adviezen ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen en leer je nieuwe vaardigheden. Verbodsborden worden weggehaald en er ontstaat ruimte voor een nieuwe patronen. De opgedane ervaringen zijn realistisch en direct toe te passen in je dagelijks leven. De focus ligt op veranderen en verantwoordelijkheid nemen. Daarbij kunnen ingeschakelde hulptroepen je ondersteunen en sturen. Ervaringen van succes geven hoop op verandering.

Praktische informatie