Over Wietze van der Laan

Wietze is opgeleid tot ervaringsgericht psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut bij het Kempler Instituut. Van 2007 tot 2013 werkte hij bij stichting de Driehoek, maatschappelijk werk. Daar werkte hij voornamelijk met mannen met een seksverslaving en hun partners. In 2009 is hij begonnen met de Relatiewerkplaats. Daar werkt hij met stellen en individuen om het contact met zichzelf en hun partner te herstellen.

Naast zijn werk als therapeut, geeft hij ook supervisie aan professionals in de hulpverlening en onderwijs. Wietze vindt het inspirerend om mee te helpen nieuwe professionals op te leiden, zodat ze evenwichtig en met voldoende zelfkennis aan hun vak te beginnen.

Voordat Wietze als therapeut begon, heeft hij na een opleiding aan het conservatorium een aantal jaar als muziek- en dramadocent gewerkt aan verschillende middelbare scholen. Vanuit deze achtergrond heeft hij geleerd creatief in te spelen op wie hij voor zich heeft. Zijn stijl van werken is persoonlijk, to-the-point, actief, confronterend en met de nodige humor. Cliënten zeggen:

“Ik vond het best heftig aan het begin, je spaart me niet. Maar juist omdat je benoemt wat je ziet, (ver-)oordeel je niet.”

Wietze is getrouwd en vader van vier kinderen. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek.

Wietze is gespecialiseerd in de aanpak van seksverslaving en relatieproblemen. De afgelopen jaren heeft hij zijn expertise uitgebreid naar werkgerelateerde problemen en burn-outklachten.

Hij is aangesloten bij de beroepsverenigingen NVAGT, RBCZ en de LVSC. Daarnaast is hij houder van het Europees Certificaat Psychotherapie.

Wil je kennismaken? Je bent van harte welkom!