Voor verwijzers

Samenwerking

De Relatiewerkplaats is inmiddels voor een aantal huisartsen in Deventer een verwijsadres voor relatietherapie en gestalttherapie en hulp bij seks-/pornoverslaving.

De hulpverlening bij de Relatiewerkplaats is nuchter, to-the-point en realistisch. Geen lange intakes, maar direct aan de slag, met een reëele kijk op wat wel binnen de mogelijkheden ligt en wat niet.

In overleg met de cliënten volgt er aan het eind van een traject een schriftelijke terugkoppeling naar de huisarts waarin kort verslag wordt gedaan van de bereikte resultaten.

Vergoedingen

Gestalttherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het meest recente overzicht van de vergoedingen van de verschillende verzekeraars vind je hier.

Sinds 2013 wordt relatietherapie niet meer vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat cliënten nu relatietherapie geheel uit eigen zak moeten betalen. Dit is een behoorlijke drempel voor velen om samen in therapie te gaan.

In veel gevallen komt een van de partners (of beiden) binnen een proces van relatietherapie meer individuele problematiek tegen. De behandeling daarvan komt dan wel in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen.

Tarieven:

Individuele therapie: 85 euro per uur (btw-vrijgesteld).

Relatietherapie: 90 euro per uur (incl. btw).

Kennismaken?

Verwijzen vereist vertrouwen. Graag kom ik eens kennismaken met u of uw Praktijkondersteuner GGZ.

Geïnteresseerd? Neem contact met mij op!

Wietze van der Laan
06-28779244